Een ontwerp waarin ontmoeting centraal staat. De blikvanger in de riante entreehal, een brede tribunetrap waarop debatten en samenkomsten kunnen worden georganiseerd, getuigt hiervan. Deze trap voert naar de tweede verdieping die als een U-vorm rond de binnentuin ligt. Om zoveel mogelijk kansen te bieden voor menselijke interactie is er op de tweede en derde verdieping een ‘free flow’-gebied gecreëerd. Hier worden besloten onderwijsruimten afgewisseld met een meanderend landschap van studieruimten rondom de centrale binnentuin.
Een mengeling van verschillende soorten studieplekken met rechthoekige- en ronde tafels, hoge tafels, projectkamers, overlegplekken, studie-nissen, stille studieplekken en bibliotheek, biedt een gevarieerd studielandschap.
Je komt op de tweede verdieping boven in een centraal gebied met restaurant. Hieraan grenzen de twee grote auditoria. Op de derde verdieping vind je de overige onderwijsruimten, studiegebieden en werkplekken. Door de ‘free flow’ opzet over de volledige diepte van het gebouw kan het daglicht ver doordringen en is er altijd zicht op de binnentuin, waardoor het Campusgevoel wordt versterkt. De vierde verdieping is ingedeeld voor docenten en staf. De indeling is in nauw overleg met de gebruikers uitgewerkt en is een afwisseling van 1- en meer persoons kamers, gecombineerd met concentratie- en overlegplekken en een open werklandschap.
Kenmerkend in het interieur is de toepassing van bamboe voor wanden, kozijnen en maatwerkmeubels: zo wordt warmte toegevoegd aan de lichte basis van het casco. Een diversiteit aan losse meubels zorgt voor kleur en oriëntatie binnen het geheel en geeft sfeer aan de ruimtes. De afwisselende accentverlichting vormt een welkome aanvulling op de basisverlichting en maakt het interieur tot een sfeervolle eenheid.