De schuur staat op een landgoed in het kleine dorpje Rijswijk in de Neder-Betuwe, een streek die bekend staat om fruitteelt. Naar wens van de particuliere opdrachtgevers vervangt de nieuwbouw een vervallen schuur uit de jaren zestig door een eigentijd ontwerp. De schuur vormt samen met het rijksmonument boerderij Rottenburg en bijgebouwen een nieuw ensemble.
Contrast
Zowel in hoogte als in materiaal sluit de schuur aan op de context. De gevel bestaat uit zwart gebeitst Douglas hout en vormt een contrast met het onbehandelde hout in het interieur. Ook de dagkanten zijn in blank hout uitgevoerd waardoor de openingen worden benadrukt. Middels grote schuifpuien, schuifdeuren en klapdeuren kan het zwarte volume verschillende gedaantes aannemen.
Zones
Het volume wordt door vier houtskeletbouw schijven in drie zones verdeeld: een schuurgedeelte, een tussenzone en een appartement. Openingen in de schijven bieden vanuit het appartement uitzicht op het erf en de oude hoogstamboomgaard, en creëren zichtlijnen die door de verschillende zones lopen. In de tussenzone zijn het dak en de grote schuifdeuren semi-transparant. Zowel fysiek als visueel verbindt deze zone de twee zijden van het erf.