Interieur Kantoorgebouw Utrecht door Jeanne Dekkers

Het kantoorlandschap van Cirqada is gedefinieerd door het concept van het "nieuwe werken", het Organisatiegericht Huisvesten. In het ontwerp van Jeanne Dekkers Architectuur zijn zowel dichte als open werkplekken voorzien, verspreid over de diverse verdiepingen. Uitgangspunt van het ontwerp is het sterk afwisselende, stedelijke landschap; divers in vorm, kleur en schaalgrootte.

De meubels, grijs met uitsneden in heldere kleuren, staan als zelfstandige karakters in dit landschap en markeren de verschillende werkplekken en zithoeken als een huiskamer, de pantry, de garderobe, de lockers en aanlandplekken. Net als in een stad zijn er ruimtes en plekken die zich soms vernauwen en voorzien in geborgenheid en rust, of zich juist, zoals bij een plein, openen tot ruimtes waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden. Een aantal elementen komt steeds terug en elk element heeft zijn eigen functie; de ruimten tussen de verschillend geplaatste elementen vormen rustige werkplekken of zithoeken, zoals in een huiskamer of een aangenaam parkje. De doorzichten helpen bij de oriëntatie. Het afwisselende landschap is licht, ruimtelijk en vormt een prettige werksfeer.

Kleuraccenten bevorderen een goede oriëntatie in het gebouw. Elke verdieping heeft een unieke kleursamenstelling. Schitterend in harmonie met de kleuren, vormen en karakter van dit bijzondere project zijn de kunstwerken van Caspar Berger, bestaande uit in brons gegoten, aan de wanden bevestigde fragmenten van menselijke gestalten.