De bakstenen gevel van het gebouw aan de Catharijnesingel is door architectenbureau Marlies Rohmer deels afgebroken, zodat voldoende daglicht het kantoor binnenvalt, en de gangenstructuur opengebroken. Zo kon het pand een volledige functieverandering krijgen. De gangen maakten plaats voor een open werkvloer, die afgewisseld wordt met voldoende ademruimte.
Patchwork
Het gebouw is door de architecten gerenoveerd volgens de filosofie van het werkLANDSCHAP, een ‘patchworkmodel’, dat het gedeeltelijk behoud en creatief hergebruik van materialen en ruimtes stimuleert.
Het interieur biedt een combinatie aan open en besloten ruimtes. De open ruimtes meanderen over de vloeren. Daardoor ontstaat er diagonaal doorzicht van gevel tot gevel, zoveel mogelijk gebruik makend van daglicht. De open ruimte is georganiseerd in aparte plekken die ook weer gekoppeld te gebruiken zijn.
Identiteit en interieur
De architect besloot de autoriteit van de nVWA als inspiratiebron te gebruiken bij het vormgeven van de inrichting. Eenvoudige materialen als glas, hout en stof en natuurlijke tinten zijn toegepast. Grafisch ontwerper Yvonne Kroes maakte verschillende felgekleurde panelen die op elke verdieping thema's weergeven waar de organisatie zich mee bezig houdt. Zo zijn de onderwerpen als gezelschapsdieren, grote huisdieren, landbouwproducten en speeltoestellen verbeeld.
Groen
De beplanting speelt een belangrijke rol in het interieur. De dichte onderkant van de stiltecellen is op sommige plekken verbreden en creëert zo ruimte voor plantenbakken, waardoor de beplanting integraal onderdeel van de wand wordt. De hoog groeiende sanseveria’s hebben naast het positieve effect op het werkklimaat ook een functie als zichtfilter voor de concentratieruimtes en vergaderzalen.