De bewoners van de omringende flats kijken uit op het groene vegetatiedak van het paviljoen. De gymzaal ligt iets hoger en is voorzien van een groot schuin dak op het zuiden, dat is bedekt met 530 m2 zonnepanelen en 102 zonnecollectoren. Rondom is als zonwering een enorme overhangende luifel geplaatst, waardoor een veranda ontstaat.
Dubbelzinnig
Het buurthuis en de gymzaal zijn voorzien van een spel van witte en zwarte strepen, een soort dazzle painting. Volgens Marlies Rohmer gaat het gebouw dankzij de strepen enerzijds op in de omgeving - dankzij het gestreepte voorkomen van de flats - en anderzijds is het een baken. Deze paradoxale dubbelheid was het uitgangspunt voor het ontwerp van de gevel.
Fotograaf Daria Scagliola
Plattegrond
De plattegrond is gebaseerd op een spel van geometrische transformaties, zodat taps toelopende gangen zjin ontstaan, die net iets meer ruimte genereren waar dat nodig is, zoals bij de entree. Het ronde gebouw opent zich naar de omgeving, dankzij de glazen puien. Hierdoor lopen binnen en buiten in elkaar over.
Dubbelgebruik
Bij de constructie is rekening gehouden met eventueel toekomstig gebruik van de gymzaal als theater. De gymzaal kan met de activiteitenruimte worden samengevoegd door het openen van de geluidsdichte vouwwanden. Hierdoor ontstaat een podium in de zaal.