Heyligers design+projects besloot het begrip 'third space' als uitgangspunt te nemen voor het interieurontwerp van Brunel. Een 'third space' is een informele plek zoals een vestiging van de Coffee Company of een café, waar tegenwoordig veel zzp'ers of freelancers werken vanwege de netwerkmogelijkheden. Thuis (first space) kun je je wel concentreren, maar ontmoet je niemand en op kantoor (second space) wordt je soms teveel afgeleid.
In de race for talent is het voor Brunel belangrijk jonge talenten aan te trekken en te behouden en is netwerken van groot belang. Daarom is door Willem Heyligers de begane grond vormgegeven als een grote, semi-openbare ruimte met een restaurant, espressobar en diverse plekken voor ontmoetingen en flexibel werken.
Verwelkomende uitstraling
Belangrijk element voor de uitnodigende sfeer is de manier waarop bezoekers worden ontvangen. In plaats van een traditionele receptiebalie loop je naar een chique vormgegeven bar met een ‘state of the art’-koffiemachine en sfeervolle verlichting, die wordt bediend door een gastvrouw.
Plekken voor intakegesprekken zijn ruim vertegenwoordigd op de begane grond en eerste verdieping. Omdat de aard van de gesprekken vertrouwelijk is, maar de ruimte een open en transparante uitstraling dient te hebben, maakte Heyligers plekken waarin openheid en beslotenheid zijn gecombineerd.
Flexibele werkvloeren
Heyligers stelde vier verschillende programma's van eisen op, afgestemd op de specifieke werkzaamheden van de verschillende afdelingen. Zo zijn de werkvloeren op de tweede en derde verdieping het domein van de consultants. Aangezien deze vooral onderweg zijn, hebben zij weinig behoefte aan vaste werkplekken. Zijn ze wel op kantoor, dan is teambuilding belangrijk. Daarom hebben de langgerekte werkvloeren verschillende soorten werkplekken langs de gevels en open ontmoetings- en belplekken in het midden.