De banen in de Gangneung Oval zijn gebaseerd op het Gyeongpo-meer in Gangneung, dat uitkijkt op de zee. De hal is de grootste structuur zonder pilaren (afstand tussen pilaren: 240 m horizontaal, 120 m verticaal) in Korea. Het ontwerp is echter niet het enige aantrekkelijke kenmerk. Naast de wedstrijdbanen van vier meter breed, is er ruimte voor een vijf meter brede warming-up baan.
Gangneung
Net als in Sotsji in 2014 zal er ook in Pyeongchang sprake zijn van twee clusters: een alpine- en een kustcluster. In het eerste zullen alle sneeuwsporten dicht bijeen worden georganiseerd. In de ander, Gangneung, vinden de ijssporten plaats, zoals curling, ijshockey, kunstrijden en shorttrack.
Van de dertien sportstadions en -locaties zijn er al zeven in gebruik. Die locaties zijn in 1999 gebouwd in het kader van de Aziatische Winterspelen. De langebaanhal is één van de zes nieuw gebouwde stadions en ligt naast de Gangneung Ice Arena. Tijdens de Spelen kunnen toeschouwers daar terecht voor het kunstrijden op de schaats en short track.
Post-Olympisch
De stad Gangneung zal zich na de Spelen ontfermen over het sportcomplex. De ijsbaan blijft in gebruik. Na de wedstrijden in 2018 zal een deel van de tribunes worden afgebouwd en zal het complex in gebruik blijven als wedstrijd- en trainingsbaan met plek voor 4000 toeschouwers, tijdens de Spelen zal het onderdak bieden aan 8000 schaatsfans.
In de zomer zal het stadion dienstdoen als evenementenlocatie.
Lees hier meer over de Olympische Spelen in PyeongChang 2018