Rotterdam: Bouwvergunningmachinerie mag nu niet stilvallen
Bouwplaats. Beeld Shutterstock

Rotterdam: Bouwvergunningmachinerie mag nu niet stilvallen

De gemeente Rotterdam heeft de digitalisering van haar bouwvergunningproces flink opgeschroefd om in coronatijd te kunnen doorbouwen schrijft Cobouw.nl. Een speciaal opgericht 'kernteam' houdt de vinger aan de pols bij de bouwprojecten in de stad.

Het leek een absoluut topjaar te gaan worden, ambtenaren becijferden dat er in 2020 vergunningaanvragen voor 5.000 en 7.000 nieuwe woningen aankomen – meer dan de collegedoelstelling van 4.500. De coronacrisis mag dat feestje niet verstoren, vinden ze in Rotterdam, dat nog de achterstand moet inhalen van de vorige crisis. Daarom wordt ook in tijden van Covid-19 de rode loper uitgerold voor vergunningaanvragers.

Lees verder op Cobouw.nl

Beeld Keizer Koopmans

Op naar de veerkrachtige stad - De corona-epidemie en de rol van...

Door Harm Tilman - Door de uitbraak van het coronavirus is Nederland in de greep van social distancing, bestande uit een mix van maatregelen op het gebied van hygiëne, verplichte isolatie en vrijwillige quarantaine. De anderhalvemetersamenleving, door velen gezien als een bedreiging of als een kans, lijkt de opmaat te zijn naar de volgende ecologische crisis. Het stedenbouwkundige antwoord hierop is een veerkrachtige stad waarin uiteenlopende natuurlijke, economische en culturele processen op elkaar betrokken en vormgegeven worden.

Op naar de veerkrachtige stad. Beeld door Bram Tackenberg

Op naar de veerkrachtige stad: De coronapandemie en de rol van...

Door Harm Tilman - Door de uitbraak van het coronavirus is Nederland in de greep van social distancing, bestaande uit een mix van maatregelen op het gebied van hygiëne, verplichte isolatie en vrijwillige quarantaine. De anderhalvemetersamenleving, door velen gezien als een bedreiging of als een kans, lijkt de opmaat te zijn naar de volgende ecologische crisis. Het stedenbouwkundige antwoord hierop is een veerkrachtige stad waarin uiteenlopende natuurlijke, economische en culturele processen op elkaar worden betrokken en vormgegeven.

Beeld: Dik Nicolai

Interview met Floris Alkemade deel 4: "Komende jaren moeten 7,8...

Door Harm Tilman - Sturing in het ruimtelijk domein is hard nodig, aldus Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Alleen zo kun je voorkomen dat grotere belangen over stad en land heen blijven walsen. Of het nu gaat om de verdozing van het landelijke gebied, de verduurzaming van woonwijken of de voedselproductie, het nadenken in ketens is dé ontwerpopgave voor de komende tijd

Rotterdam Centraal door Team CS. Beeld Shutterstock

Blog - Gelukkig weerzien op stationsplein

Door Jan van Vlerken - Met de geleidelijke verruiming van de maatregelen als gevolg van de corona-crisis veranderen de rituelen in de openbare ruimte. Zoals duidelijk wordt uit een gelukkig weerzien op het stationsplein van Rotterdam.