Quooker, de uitvinder van de kokendwaterkraan heeft inmiddels een lange geschiedenis. Het verhaal van de Quooker begint in 1970. De Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in Londen, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. Er werd getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri, ‘Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Dat kostte veel tijd en geld. Maar toen het eerste model er was, verkocht Peteri hem aan vrienden en bekenden, die razend enthousiast waren. Wie eenmaal een Quooker had kon niet meer zonder. En zo geschiede. Zoons Niels en Walter zetten de missie van hun (inmiddels overleden) vader met tomeloze energie voort en veroveren de wereld met de kraan die alles kan.
Een kraan voor ieder keukendesign
Ieder keukendesign is anders. Daarom biedt Quooker een brede collectie kranen. Zo zijn er ronde, rechte, klassieke en moderne modellen en zijn alle kranen verkrijgbaar in verschillende finishes. Van tijdloos chroom of rvs tot uitgesproken zwart, goud en messing patina. Je kan naast 100˚C kokend, warm en koud ook gekoeld en bruisend water uit de kraan tappen als je de Quooker CUBE op jouw systeem aansluit. Zo biedt Quooker altijd een kraan die bij je past. Voor welke kraan je ook kiest.
Bespaar energie en water
En als je denkt dat Quooker een energieslurper is dan heb je het mis. Met een Quooker kan je zelfs energie en water besparen. Hoe dat zit? Het kokendwaterreservoir van een Quooker is voorzien van hoogvacuümisolatie. De warmte kan hierdoor niet ontsnappen en daarom kost het maar heel weinig energie om het water op een temperatuur van 108˚C te bewaren. Het verbruik is nog minder de een wifi-router. Waterverspilling wordt ook voorkomen. Je tapt namelijk altijd exact de hoeveelheid kokend water die je nodig hebt. Daarnaast heeft het Quooker COMBI-reservoir de functie van een keukenboiler waardoor je de kraan niet eerst een tijdje hoeft te laten lopen voor er warm water uitkomt. Je dat dus direct warm water. Om inzichtelijk te maken wat de besparing is in specifieke situaties lanceerde Quooker onlangs de bespaarcheck. Hiermee zie je binnen een minuut wat je aan energie en water verbruikt in de keuken en wat je kan besparen.
Loskoppelen van de warmwatervoorziening
Het Quooker COMBI-reservoir met keukenboilerfunctie vorm een ideale combinatie met een warmtepomp. Bij een warmtepomp is de inhoud van warmwatervoorraadvat erg belangrijk. Het warm houden van water in een te groot vooraadvat kost veel energie. Bij veelvuldig douchegebruik kan een te klein voorraadvat leegraken. Juist hier komt het COMBI-reservoir om de hoek kijken. Dit reservoir wordt alleen aangesloten op de koudwaterleiding en dus volledig losgekoppeld van het voorraadvat van de warmtepomp of andere warmwatervoorziening. Het koude water wordt gemengd met het kokende water uit het Quooker-reservoir. Hierdoor is direct 27 liter warm water op 40˚C beschikbaar. Je hoeft niet meer te wachten op warm water in de keuken, de inhoud van het voorraadvat van de warmwaterverziening is volledig beschikbaar voor gebruik in de badkamer en in de keuken hoeft geen warmwaterleiding te worden aangelegd.
Minder plastic met de CUBE
Wie zich afvraagt of de CUBE veel energie verbruikt, kunnen we ook geruststellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of een gekoeld waterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 12W stand by-verlies (ongeveer €0,07 per dag) is de CUBE ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan. Dus nooit meer naar de supermarkt voor flessen bruisend water en dat scheelt veel plastic flessen.
Meer informatie over de kraan die alles kan
Quooker Nederland BV
Staalstraat 1
2984 AJ Ridderkerk
0180-420488
info@quooker.nl
www.quooker.nl
Dit artikel is gesponsord door Quooker