Snelle subsidie voor digitale kunst in coronatijd
Beeld Shutterstock

Snelle subsidie voor digitale kunst in coronatijd

‎ Kunstenaars in Amsterdam die een digitaal kunstwerk willen maken dat inhaakt op de actualiteit van de coronacrisis, kunnen vanaf dinsdagochtend terecht bij een zogeheten snelloket. Daar kunnen ze een aanvraag doen voor een subsidiebedrag tussen 1500 en 5000 euro. Ze horen binnen vijf werkdagen of dat wordt toegekend.

Het snelloket is een initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) samen met de gemeente Amsterdam. De snelle subsidie is bedoeld voor professionele en amateurkunstenaars die buiten de structurele subsidies van het gemeentelijke Kunstenplan vallen.

Al ligt het culturele leven in de hoofdstad stil, de behoefte aan kunst en cultuur blijft groot, zegt AFK. Door de inzet van digitale toepassingen kan een breed en nieuw publiek worden bereikt. "Veel kunstenaars zijn hun opdrachten kwijtgeraakt. Maar juist zij kunnen de behoefte aan verbinding, troost en verbeelding vormgeven. Met dit snelloket bieden we kunstenaars de mogelijkheid om op andere manieren mensen te bereiken, onder wie ook mensen die niet tot weinig in aanraking komen met kunst", aldus wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur, Digitale Stad).

Bron: ANP

Lees ook:

Rijksmuseum café en restaurant door Studio Linse. beeld Ewout Huibers

Aanvullende ondersteuning voor culturele sector, wel of niet genoeg?

Aanvullende ondersteuning voor culturele sector, wel of niet genoeg?

Het kabinet stelt 300 miljoen euro extra beschikbaar voor de culturele sector. Met deze steun worden culturele instellingen die van vitaal belang zijn voor de sector, door de financieel zware eerste maanden van de coronacrisis heen geholpen. En hiermee worden ze ook in staat gesteld te investeren in het komende culturele seizoen. Zo steunt het kabinet de culturele sector en houdt het unieke Nederlandse artistieke product in stand. Ook kan door deze aanvullende ondersteuning de werkgelegenheid in deze sector zoveel mogelijk worden behouden.

IC Units naar een ontwerp van Gortemaker Algra Feenstra.

Tijdelijke IC-units vanwege COVID-19 door Gortemaker Algra Feenstra...

Sinds enkele weken dienen de Nederlandse ziekenhuizen als decor voor de strijd tegen COVID-19. Op de Intensive Care (IC) stijgt het aantal coronapatiënten sneller dan het aantal IC-bedden. De capaciteit van de huidige 1150 beschikbare IC-bedden zal naar verwachting van het RIVM op korte termijn veel te weinig zijn. Gortemaker Algra Feenstra heeft in samenwerking met Interflow een plan opgesteld voor het realiseren van tijdelijke IC-plaatsen.

Rijksmuseum café en restaurant door Studio Linse. beeld Ewout Huibers

Maatregelenpakket cultuursector: huur rijksmusea opgeschort met drie...

De huur van rijksgesubsidieerde musea wordt met drie maanden opgeschort, zo schrijft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in een persbericht. De maatregel is onderdeel van een aanvullend pakket voor de cultuur- en creatieve sector, waarover minister Van Engelshoven (Cultuur) afgelopen vrijdag een brief aan de Tweede Kamer stuurde.

Beeld Shutterstock

MIPIM 2020 afgeblazen vanwege coronacrisis

Internationale vastgoedbeurs MIPIM gaat definitief niet door dit jaar. Eerder werd de beurs in Cannes verplaatst naar juni, maar ook die datum is vanwege het coronavirus niet haalbaar.