De keuzes in stijl en materiaal zijn bepalend voor een naadloze overgang. MBI De Steenmeesters neemt je mee in de zee van mogelijkheden met als inspiratie luxueuze zwembadtuinen.
Afzonderlijk maar toch verbonden
Een hele mooie manier om buiten met binnen te verbinden is middels een tuinkamer. In het bijzonder een tuinkamer met grote raampartijen. Hiermee valt veel natuurlijk daglicht binnen en voel je de verbinding met buiten. Tegelijk geeft het een gevoel van geborgenheid en zit je er altijd warmpjes bij. Een tuinkamer is bovendien de perfecte manier om je terug te trekken. Daar waar de woonkamer (mentaal) nét niet ver genoeg is van de hectiek. Deze kun je in de stijl houden van de woning. Of een eigen stijl geven die naadloos overloopt in de tuin. Daar ligt juist vaak de uitdaging.
Naadloos ontwerp
Verbinding creëren – en daarmee rust en eenheid – begint bij het ontwerp. Als het over wonen gaat, dan is de architect degene die vorm geeft aan de woonwensen van de opdrachtgever. Dit kan een verlangen zijn naar warmte, rust en ontspanning. Ook ruimtelijkheid en functionele eigenschappen spelen een belangrijke rol. Het klimaat binnen en buiten heeft immers eigen vereisten en functies. Vloerbedekking kan hierin de verbindende factor zijn, maar dan moet het wél aan alle vereisten voldoen. Er zijn tegels op de markt die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. GeoCeramica is een dergelijk concept, wat vele mogelijk mogelijkheden biedt.
Stijlbreuken voorkomen
Met GeoCeramica voorkom je stijlbreuken. Deze keramiek-op-beton tegels kun je zowel buiten als binnen vrij eenvoudig toepassen. Een binnentegel mag je nooit buiten leggen, omdat ze niet bestand zijn tegen de weersomstandigheden en het daardoor onveilig is. Andersom kan dat wel, omdat een buitentegel bestand is tegen verschillende weersomstandigheden zoals vorst.
Voor een naadloze overloop van buiten naar binnen is de GeoCeramica-collectie als losse 1 centimeter-topplaat verkrijgbaar. Door de geringe dikte van 1 centimeter zijn deze uitstekend binnen toe te passen. Lees meer over de verschillen tussen keramische binnen- en buitentegels.
Zwembad als focal point
Een inbouwzwembad kan een fantastische aanwinst zijn. Deze is vaak het middelpunt van de tuin en een investering voor langere tijd. Dan wil de opdrachtgever natuurlijk dat het totaalplaatje klopt.
Ook dit kan een uitdaging zijn. Het zwembad, hoewel vaak het middelpunt, moet niet overheersend overkomen. Ook hierin biedt GeoCeramica de oplossing met de optie voor (maatwerk) zwembadranden. Hiermee creëer je een mooie overgang van terras naar zwembad. Het werken met één materiaal creëert hier een gevoel van rust en ruimte en draagt bij aan de luxueuze uitstraling.
Ook als je geen zwembad hebt
Een naadloos ontwerp kan in elke tuin wenselijk zijn, ook als er geen zwembad in de tuin aanwezig is. Is er bijvoorbeeld wel een trap of vijver in de tuin aanwezig? Of wil je de oprit in dezelfde stijl als de (voor)tuin? Dan biedt ook hier GeoCeramica oplossingen voor.
In 2016 kwam deze tegel op de markt, in eerste instantie als een tuintegel in 4cm dik. De tegel is opgebouwd uit een keramische topplaat die onlosmakelijk is verbonden met een waterdoorvoerende onderlaag. Het idee is dat de gebruiker kan genieten van stijlvol en hoogwaardig Italiaans keramiek en tegelijk profiteert van de relatief eenvoudige en betaalbare verwerking van een betontegel.
Anno 2023 bestaat de collectie uit 200+ designs en uitvoeringen in 4cm dik voor de tuin, 6 centimeter dik voor de oprit en zelfs 8 centimeter dik voor openbare werken. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid met de optie voor binnentoepassingen in 1cm dik (keramiek topplaat) en speciale uitvoeringen zoals traptreden en zwembad- of vijverranden. Allemaal vanuit de gedachte dat uniformiteit en complementaire onderdelen bijdragen aan de rust en luxe uitstraling van de leefomgeving. Contrasten ontstaan in dit geval niet omdat het ontbreekt aan keuzes of mogelijkheden, maar omdat er bewust voor is gekozen.
Dit artikel is gesponsord door MBI De Steenmeesters