Blue City is een ecosysteem rondom een kern van circulaire ondernemers die zich verbinden in het streven naar het lokaal creëren van meerwaarde uit reststromen. Blue City is een open plek, toegankelijk voor het publiek, waar realistische idealisten laten zien hoe de stad en economie van de toekomst eruit kunnen zien. Ondernemers die zich richten op stadslandbouw en circulaire bedrijfsmodellen experimenteren, produceren en demonstreren er hoe de grondstoffen en afvalstromen (feitelijk reststromen) van de stad, van de woningen, horeca en andere ondernemers op elkaar aangesloten kunnen worden zoals dat in de natuur ook gebeurt. Zonder afval en met voldoende energie, voedsel en water voor iedereen.
Architect Superuse Studios is mede-initiatiefnemer in het project en onderdeel van het bouwteam dat het gebouw op een dynamische manier ontwikkelt. Dit betekent dat zonder definitief eindbeeld voor nieuw programma ruimte wordt gezocht en gemaakt die zoveel mogelijk wederzijds profijt oplevert. De vorm en infrastructuur van het gebouw worden zo veel mogelijk in tact gelaten. Ook bij de energie en klimaatbeheersing wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de kwaliteiten van het bestaande gebouw. Waar aanpassingen nodig zijn, vindt materialisering van het gebouw plaats met componenten uit het gebouw zelf of worden uit de regio geoogst.
Het eerst opgeleverde onderdeel - de kantoorvleugel in de voormalige discotheek - bewijst dat dit behalve een inspirerende werkomgeving ook aanzienlijk milieuvoordeel oplevert. Aan de dynamische ontwikkeling wordt ruimte geboden door de Gemeente Rotterdam door te werken aan de hand van een structuurplan waarin het eindbeeld en -gebruik niet is vastgelegd.