Toelichting door Modijefsky - Wie bekend is met het CityHub-concept, weet al dat dit geen standaardhotel is. Kamers worden vervangen door futuristische slaapeenheden of hubs. De hubs zijn gericht op een generatie met een digitale levensstijl, die interactieve features maximaal benutten en het leuk vinden 24/7 verbonden te zijn.
Het is een plek waar het comfort van een hotel samensmelt met het gevoel bij een gemeenschap te horen, en ook nog eens met het gemak van een hostel. Door het interactieve karakter van het hotel kunnen gasten op elk moment arriveren, zichzelf inchecken en genieten van de ruimte wanneer en hoe ze maar willen.
Kleurenpallet
De locatie en het Hubs-concept hebben de inspiratie gevormd voor het nieuwe interieurontwerp van het gebouw. Door restanten van de oude muren en sporen van de muurafwerkingen te behouden en deze te combineren met nieuwe materialen, zijn de drie gebouwen slim samengevoegd en hebben ze nog elk een eigen identiteit.
Door het gebruik van het CityHub-kleurenschema wordt in elk gebouw een unieke sfeer gecreëerd, waardoor de bezoeker zich verplaatsend door het interieur bewust blijft van de gebouwdelen.
De intensiteit van de kleur verandert per verdieping, daglicht wordt gebruikt om contrast te garanderen. Wanneer zonlicht het gebouw binnenkomt, krijgen de interieurkleuren op elke verdieping een lichtere tint. Ze creëren een opvallend, licht kleurenpalet wanneer je vloer voor vloer afdaalt.
Om dit effect te bereiken, is een basiskleur gekozen voor het plafond die vervolgens is gemengd met verschillende grijstonen om een kleurgradiënt op de wanden te creëren. Het vloertapijt is een mix van gekleurd garen met verschillende grijstinten. Gekleurde themaruimtes in elk gebouw en op elk niveau benadrukken de witte hubs en ten opzichte van hun omgeving.
Lobby
Wanneer bezoekers de lobby van het hotel binnenlopen trekt een groot wit voorwerp hun aandacht. Dit element vormt het digitale incheckpunt en aan het plafond wordt het een kroonluchter, waar het opsplitst in verschillende lichtlijnen die de gasten door het hele gebouw leiden. Eenvoudige, elegante LED-profielen waaronder verschillende vormen zijn boven elke gang en trap geplaatst.
Deze ongebruikelijke, uitgestrekte, lineaire kroonluchter fungeert als een bewegwijzeringsteken en verbindt alle gebouwen. Het licht wordt naar het plafond gereflecteerd of gefilterd om bepaalde punten in het interieur te accentueren.
Urban lounge
Signing, geïnspireerd op het overlappen van verschillende materialen in de bestaande gebouwen, speelt een grote rol in het ontwerp. Pakkende zinnen zijn op de muren bevestigd en maken van het gebouw zelf een vriendelijke gastheer, ze verwijzen naar de stedelijke omgeving en nodigen elke voorbijganger uit naar binnen te stappen en de ruimte te ervaren.
Hotelgasten worden uitgenodigd om zichzelf een biertje in te schenken aan de houten zelfservice-bar en andere hub-bewoners te ontmoeten. Een spiegelplafond weerspiegelt de banken, werktafels en het hoststation, waar de stadsgastheer de reizigers insider-tips geeft over wat te doen en te zien in de stad.
De lounge op de begane grond is een levendige ruimte die wordt beïnvloed door de stedelijke omgeving van de Witte de Withstraat. De straatstijl is terug te zien in het interieur en is versmolten met de eigenzinnige verlichtingselementen, texturen en kleurenschema's van de nabijgelegen gebouwen.
De zeegroene muur van kluisjes sluit naadloos aan op het interieur, vloertegels weerspiegelen de schaduw van het plafond, terwijl de kleuren op de muren de lichtste tinten herhalen die in het hele hotel worden gebruikt.
Roze en blauwe badkamers
Het interieur van het gebouw is zeer gelaagd, niet alleen door het gebruik van verschillende lagen materialen, maar ook door op maat gemaakte elementen. Het beste voorbeeld van deze aanpak is te vinden in badkamers, waar de nieuwe gootstenen en wandkasten de bestaande ramen gedeeltelijk bedekken. Zonder het zicht te blokkeren, wordt een nieuwe laag aangebracht over de oude structuur van het gebouw.
Badkamerafwerkingen variëren van blauw tot roze en gaan in tegen genderstereotypen. Tegels met verschillende afwerkingen vertegenwoordigen de kleurenschema's van elk van de drie gebouwen waarin ze zich bevinden en geven ze een frisse en speelse identiteit.
Voltooid met op maat gemaakte spoelbakelementen en spiegeldetails, zijn de gemeenschappelijke ruimtes gevuld met verfijnde persoonlijke details.
Het interieurontwerp van de nieuwe CityHub Rotterdam verbindt het gebouw en zijn bewoners met zowel de straat als de stad daaromheen. Het gradiënt van kleuren verspreidt zich, en vestigt de aandacht op de bruisende digitale lobby en levendige ontmoetingsplaats, en geven een glimp van de privéhubs en levens erboven.
Het ontwerpteam van Studio Modijefsky heeft een aantrekkelijke aanvulling op de energieke straat-vibe van de Witte de Withstraat gecreëerd. Een plek waar de technisch onderlegde millennials kunnen rondhangen en samenkomen, terwijl mensen op straat van buitenaf in de CityHub-wereld kunnen kijken.