De Bubble is in vele opzichten anders dan de Blob. Waar deze laatst genoemde commentaar kreeg over de afwerking en het benodigde onderhoud, heeft de Bubble een afwerking zonder zichtbare bevestigingsmiddelen. In het concept van Tarra architectuur en stedenbouw, gekozen binnen de randvoorwaarden van het plan voor het 18-septemberplein van Massimiliano Fuksas, zijn de huid en constructie tot één zelfdragende schil ontwikkeld.
De Bubble vooraan vormt samen met de Blob en de Tube (de fietsenstalling) een stedelijk ensemble. Foto Tarra en Koen van Dam
Geodetische koepel
De geodetische koepel heeft een driehoekige vlakverdeling van stalen kokerprofielen. Elementen van zes driehoeken met zes glasvlakken zijn prefab gefabriceerd. Deze zeshoeken vormen de constructieve opbouw van de drie bouwlagen tellende Bubble. Een glazen lichtschacht in het midden van het gebouw bedient de kelder en begane grond (ingericht als winkel) en de eerste verdieping, die dient als magazijn.
Relatie met de omgeving
Het staalskelet is ingevuld met ofwel een glasplaat, bekleed met een zilvergroene folie of met direct daaronder een dichte zilvergroene cassette, ofwel een thermisch isolerende beglazing met groene tint. De drie verschillende glasvlakken worden onderbroken door zorgvuldig ingepaste wigvormige entrees. Deze spelen in op het plein en de winkelstraat, de bezoekersstromen en de zoninstraling.