Toelichting Studio Modijefsky - Beeld Maarten Willemstein
Het pand waarin Arie is gehuisvest dateert uit 1876. De ligging op de kruising van de Ferdinand Bolstraat en de Quillijnstraat geeft Arie zijn tweede naam 'op de hoek'.
Studio Modijefsky werd gevraagd om een modern ‘bruin café’ te ontwerpen. Om de sfeer van deze tijd te herscheppen, zijn de populaire materialen van die tijd: koper, terrazzo, tegels, stoffen en hout, toegepast. Overal is verdonkerd beukenhout gebruikt, wat een sterk contrast vormt met het verouderde koper en rode marmer van de hoofdbar. Elementen uit het oorspronkelijke gebouw zijn vertaald naar maatwerk armaturen, zoals de houten elementen van de wandlampen.
Alles in Arie Op de Hoek - van de betimmering tot de materialen en de traditionele houten koelkast achter in de bar - zorgt samen voor een authentieke sfeer die uit de Nederlandse horeca verdwijnt. Een plek waar je naartoe gaat voor een snel biertje, maar lang na je bedtijd vertrekt. Een plek die snel je tweede thuis zal worden.
Elke ruimte heeft een eigen stemming en sfeer. Het rijke visuele landschap aan de voorkant verschuift naar een meer ontspannen monotone setting in het smalle gedeelte aan de achterkant. Hier zijn de bestaande openingen geprojecteerd op de blinde muur en gebruikt als blauwdruk voor spiegels om virtuele ruimte en openheid te creëren. Meer elementen uit het oorspronkelijke gebouw zijn vertaald naar armaturen op maat.
Over de Familie Goudvisch
Bonnie, ARIE en De Neef van Fred zijn alle drie onderdeel van de Familie Goudvisch. Een concept dat ontstaan is uit een familie gevoel. En net als in een echte familie hebben alle drie de zaken een eigen identiteit met gelijkwaardige eigenschappen en gezichtskenmerken. De zaken geven ieder op hun eigen manier een invulling aan een modern bruin café. Maar er zijn ook overeenkomsten. Zo schenken alle drie de familieleden de ‘familiewijn’ en staan er enkele dezelfde gerechten op de menukaart. Ook in het design zitten knipogen naar elkaar.