Boekpresentatie Het Detail op 24 november in Rotterdam

Boekpresentatie Het Detail op 24 november in Rotterdam

Op 24 november is in het debatcentrum Arminius in Rotterdam de boeklancering van 'Het Detail'.  In het boek zijn de 31 columns die Marjolein van Eig schreef voor de Architect over details in de architectuur gebundeld.

Het Detail is een boek dat ruim 31 columns over details in architectuur bundelt. Van Eig schreef deze rubriek van 2015-2019 voor vakblad de Architect. Het zijn vrolijke teksten waarin zij details relateert aan dagelijkse handelingen, ervaringen en herinneringen en verbindt met hedendaagse thema’s.

Van alles passeert de revue: van striptekeningachtige architectuur in Rotterdam tot de geur van de deurklinken en de sauna uitstraling van houtbouw. Loketten, een detail dat we dagelijks onbewust zien, wordt onder de loep gelegd. Net als de deur die verbindt en tegelijkertijd uitsluit. En wat is te prefereren: een plat of een schuin dak?

Wil je bij de presentatie zijn?

Meld je dan aan via deze link

Perspectief

Twee essays, van Violette Schönberger en Mark Pimlott, en het nawoord van Hans van der Heijden bieden de lezer een kader. Zij plaatsen ‘het detail’ in een wetenschappelijk, historisch en toekomstig perspectief. Elk hoofdstuk is verrijkt met een iconische tekening. De kleurrijke vormgeving prikkelt de lezer om regelmatig over één of meerdere details te lezen. Het boek is een aanrader voor een ieder die affiniteit heeft met de gebouwde omgeving.

Programma boekpresentatie:

16:30 Inloop

17:00 Welkom door Merel Pit, hoofdredacteur van de Architect

17:05   Mark Pimlott, assistant professor TU Delft

17:15   Marjolein van Eig

Aansluitend Q&A Merel en Marjolein

17:45   Borrel

19:00 Einde

Kun je niet komen, maar wil je wel graag een exemplaar ontvangen?
Pre-order dan hier alvast Het Detail.


Het Detail is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Omslag Shift architecture urbanism - Domūs Houthaven, Amsterdam. Beeld Pim Top

Jaarboek Architectuur in Nederland duidt 0,15 procent van de totale...

Hoe staat het ervoor met de Nederlandse architectuur? In de 37e editie van het Jaarboek Architectuur in Nederland heeft de gedeeltelijk nieuwe redactie de stand van zaken vastgelegd in een nieuwe redactionele opzet, waarbij de essays een duidelijke link hebben met de geselecteerde projecten. Tekst en beeld focussen vooral op het gebruik van de projecten dan op de technische beschrijving.

De winnaar van de vorige prijsronde: Dijkhuis door la-di-da architecten. Beeld Jeanette Sluetter

Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2024 van start

Architecten onder de 40 jaar kunnen zich inschrijven voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2024. De prijs gaat naar die jonge architect die een gebouw in 2022-2023 in Nederland heeft opgeleverd en volgens de jury van een uitzonderlijke architectonische kwaliteit is. De winnaar ontvangt 20.000 euro.

Beeld nai010

Boek 'Vrouwen in architectuur': De blijvende noodzaak om vrouwen in...

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen lijkt binnen handbereik, maar wie goed kijkt ziet, zeker in de architectuur, nog grote verschillen in kansen, waardering en beloning. Het boek 'Vrouwen in architectuur' schetst de stand van zaken en belicht een aantal bekende vrouwelijke architecten.

Het Vlietermonument bevindt zich precies op de plek waar in 1932 de Afsluitdijk werd gedicht. Beeld Rijkswaterstaat

Inzamelingsactie boek: 'Inspired By Dudok'

Joke Reichardt en Peter Veenendaal van Dudok.org hebben onderzoek gedaan naar architecten wereldwijd die zich lieten inspireren door het werk van Willem Marinus Dudok en in zijn stijl hebben gebouwd. Het resultaat zijn tientallen onbekende 'Dudoks' in de wereld.