Ellen Schindler benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur
Beeld Chantal Elisabeth Ariëns

Ellen Schindler benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur

Ellen Schindler, CEO van De Zwarte Hond, is benoemd tot Raadslid van de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media.

Ellen Schindler heeft na haar opleiding aan de Willem de Kooning Academy en de Erasmus school of History, Culture and Cummunication haar kracht en liefde voor cultuur omgezet in een professionele loopbaan. Sinds 2018 is ze partner/CEO van De Zwarte Hond, waar ze verantwoordelijk is voor Business Strategy & Development, Branding, PR & Communicatie, de Academy en Internationalisering. Tot 2018 was ze CEO bij Kossmanndejong exhibition architects, een ontwerpbureau voor museale inrichting.

'Hoe krijg je een sector die meer dan een jaar lam is gelegd opnieuw in beweging en vooral, hoe helpen we de sector ook verder?'

Ellen Schindler

Ellen heeft in het verleden in verschillende commissies van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zitting gehad, en momenteel is zij bestuurslid van Conny Janssen Danst. In 2016 was zijn lid van de Commissie Actie-agenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp bij de Raad voor Cultuur.

Lees ook:

Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect.
Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op de Architect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.

Ianthe Mantingh. Beeld Evert van Moort

Ianthe Mantingh: 'We moeten stoppen met bouwen voor eenzaamheid'

Zijdekwartier Architecten heeft zich als eerste architectenbureau bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid aangesloten. Een belangrijke zet voor de ontwerpbranche, zegt architect en directeur Ianthe Mantingh. Want waar gemeentes, corporaties en zorgpartijen ontmoeting als kernwaarde hebben omarmd, loopt de vastgoedbranche achter de feiten aan. Mantingh: 'We moeten onze oogkleppen afschudden en middenin de samenleving gaan staan. Elk gebouw moet verbinding versterken in plaats van onmogelijk maken.'

Gert Kwekkeboom: 'We doen nu dingen waar we over 100 jaar profijt of last van hebben'

Gert Kwekkeboom: 'We doen nu dingen waar we over 100 jaar profijt of...

'Je werkt op de schaal tussen gebouw en stad in. Dat doen architecten niet vaak.' Gert Kwekkeboom is medeoprichter van Civic Architects, maar is voor de podcastreeks 'Merel en Tracy praten door' uitgenodigd vanwege zijn rol als supervisor van Buiksloterham en NDSM-werf in Amsterdam Noord. Dat is hij sinds begin dit jaar. 'Het is een unieke rol', zegt Kwekkeboom, 'die logisch kan zijn voor een architect. Als supervisor ben ik ruimtelijker bezig dan stedenbouwers en planologen.'

In het binnenhof van het Hof van Zutphen tref je zowel de gezinnen als de ouderen. Beeld Luuk Kramer

Na het bejaardentehuis. Het hofje als woonideaal voor de Nederlandse...

Hoe kan architectuur de snelgroeiende groep 75-plussers helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te leven? Het hofje is een typologie waar ouderen in een sterk sociaal netwerk zelfstandig oud kunnen worden. Architecten storten zich op de opgave en komen met moderne hofjesconcepten. Geschikt voor iedereen? Dat ook weer niet.

Beeld Iwan Baan

Kunstwerf in Groningen: een miniatuur stukje stad voor dansers en...

De Kunstwerf in Groningen is een geraffineerd en uitbundig ontwerp dat zich eerder laat lezen als een plek dan als een gebouw. Dit miniatuur stukje stad is gemaakt voor dansers en theatermakers en nestelt zich tussen de restanten van een negentiende-eeuws fabrieksterrein. Een openluchttheater met levend decor vormt het hart van dit bijzondere werkgebouw.