Dit zijn de nominaties voor de ARC21 Interieur Award
Nominaties ARC21 Interieur Award

Dit zijn de nominaties voor de ARC21 Interieur Award

Hollandse Nieuwe, NOAHH & Ex Interiors en PUUR interieurarchitecten maken dit jaar kans op de beheerde ARC21 Interieur Award. Zij zijn genomineerd met respectievelijk het Bonnefanten Museum Maastricht, het Christelijk Lyceum Veenendaal en het Kantoor van PUUR interieurarchitecten. Juryvoorzitter Renée Borgonjen vertelt in deze video meer over de geselecteerde ontwerpen.

Voor de ARC21 Interieur Award viel er wat te kiezen voor de jury. Het was geen makkelijke opgave om van de vijftien uiteenlopende ontwerpen op de longlist tot de uiteindelijke drie nominaties van dit jaar te komen. De jury zocht een interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Op basis van de criteria innovatie, duurzaamheid, en het welzijn van de gebruiker springen onderstaande drie interieurprojecten er volgens de jury bovenuit.

Ben je benieuwd naar de genomineerde ontwerpen? In onderstaande video vertelt juryvoorzitter Renée Borgonjen je alles over de drie nominaties.

Op 18 november maakt de jury de winnaar bekend van de ARC21 Interieur Award. Dan worden ook de andere ARC21 Awards uitgereikt tijdens een feestelijke avond.

Jury

De jury van de ARC21 Interieur Award  bestaat dit jaar uit Renée Borgonjen (voorzitter), Jeroen Dellensen, (i29), Elise Zoetmulder, (ZOETMULDER), Marieken Horsman, (PVH) en Charlotte Thomas (de Architect).

Bekijk de genomineerde projecten

Charlotte Thomas

Charlotte Thomas

Vakredacteur

Charlotte Thomas (1992) is vakredacteur met een focus op de ruimtelijke beleving, de gebruiker, transformatie en renovatie, en een voorliefde voor design. Ze studeerde af als kunst- en architectuurhistoricus. En heeft onder meer gewerkt bij Stroom Den Haag, Museum Het Schip, AFFR, Vice, Van Eesteren Museum en Galerie Bart. Heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Mail naar: charlottethomas@vmnmedia.nl

Wildflowers. Beeld Simone Post.

Vijf designtalenten gespot op GLUE Amsterdam

Aan ontwerptalent ontbreekt het in Nederland niet. Al zeker niet in de hoofdstad. De driedaagse designroute GLUE verbond voor de derde keer op rij een groot deel van de Amsterdamse designscene. Diverse binnen- en buitenlandse merken, startende ontwerpers, architectenbureaus, showrooms en galeries openden hun deuren voor vakmensen, designliefhebbers en het grote publiek. Met mijn GLUE-kaart op zak ging ik op pad en leerde deze vijf designtalenten kennen.

Esther Bentvelsen. Beeld Reinier van der Aart

7 vragen aan Esther Bentvelsen: "Het lezen van een interieur als een...

Als nieuwe partner bij Beyond Space wilt Esther Bentvelsen de grenzen opzoeken tussen kunst en architectuur, tussen interieur en exterieur met als eindresultaat unieke plaatsgebonden projecten die niet voorspelbaar zijn maar Beyond Space kenmerken. "Ik benader een interieur als exterieur. Kijken wat we hebben en hoe je de ruimte kan transformeren tot iets unieks."

Nominaties ARC22 Interieur Award

Dit zijn de drie nominaties voor de ARC22 Interieur Award

Van een winkelinrichting, een culturele presentatie en productieruimte, tot een overheidsinstelling. De drie nominaties voor de ARC22 Interieur Award begeven zich op andere schaalniveaus, spelen met verschillende krachtvelden maar treffen elkaar in een tijdelijkheid. "Interieurs zijn vaak tijdelijk, maar de beeldkwaliteit hoeft niet tijdelijk te zijn," poneerde juryvoorzitter Hans Reineke, Hollandse Nieuwe, tijdens het juryoverleg.

Ocean Chair. Beeld Mater

Mater steekt designklassieker in nieuw ecologisch jasje

Het Deense meubelmerk Mater probeert de plasticproblematiek in de oceanen met één stoel per keer op te lossen. Zij gebruiken afgedankte visnetten en ander plasticafval voor de Ocean Collection en Ocean OC2 Collection, bestaande uit stoelen, loungestoelen, banken en (lounge)tafels. Met de leuze 'Wat als je volgende stoel de oceaan kan redden?' wil Mater mensen inspireren en aanzetten tot duurzamer gedrag.